søndag 21. oktober 2012

ein smakebit frå favorittboka mi

Hei, i dag tenkte eg at eg skulle dele ein smakebit frå favorittboka mi som eg las i går kveld. Eg vart først minna på det av ein kamerat då eg var på ungdomslaget, og så gjekk eg heim og las det. Etterpå fekk eg ein stor trang til å dele det, og sidan eg alltid les i bibelen, tenkte eg at nå var det på tide å dele ein smakebit.

4 Mykje folk strøymde no saman frå alle byane rundt omkring. Då ei stor folkemengd hadde samla seg om han, fortalde han dei ei likning:
        5 «Ein såmann gjekk ut for å så kornet sitt. Og då han sådde, fall noko attmed vegen. Det vart nedtrakka, og fuglane under himmelen kom og åt det opp.  6 Noko fall på steingrunn, og det visna med same det kom opp, fordi det ikkje fekk væte.  7 Noko fall mellom klunger, og klungeren voks opp saman med kornet og kvelte det.  8 Men noko fall i god jord, og det voks opp og gav grøde, heile hundre gonger det som vart sådd.» Då han hadde sagt dette, ropa han ut: «Den som har øyre å høyra med, høyr!»
   
        9 Sidan spurde læresveinane han kva denne likninga skulle tyda. 10 Han svara: «Dykk er det gjeve å kjenna løyndomane om Guds rike. Men dei andre får det i likningar, for at dei skal
           sjå, men ikkje sjå,
           og høyra, men ikkje skjøna.
           sjå, men ikkje sjå,           og høyra, men ikkje skjøna.           sjå, men ikkje sjå,           og høyra, men ikkje skjøna.
11 Likninga tyder: Såkornet er Guds ord. 12 Dei attmed vegen er dei som høyrer ordet; men så kjem djevelen og tek det bort frå hjartet deira, så dei ikkje skal tru og bli frelste. 13 Dei på steingrunn er dei som tek imot ordet med glede når dei høyrer det. Men dei har ikkje rot; dei trur ei tid, og når dei blir sette på prøve, fell dei frå. 14 Det som fall mellom klunger, er dei som vel høyrer ordet, men som på vegen gjennom livet blir kvelte av sorger og rikdom og nytingar så dei ikkje ber fullmogen grøde. 15 Men det i den gode jorda, det er dei som høyrer ordet og tek vare på det i eit fint og godt hjarte, held ut og ber grøde. 
Smakebiten er frå Lukas evangelium 8, 4-15.

Ein smakebit på søndag er ein fast spalte på bloggen flukten fra virkeligheten. Du opnar boka du les i og deler ein smakebit som ikkje røper for mykje. Etterpå legg du igjen linken her. Alle mine tidligare smakebitar finn du under etiketten søndag.

7 kommentarer:

 1. Jag har inte tänkt på att Bibeln är en av de böcker som ni antagligen har både på bokmål och nynorsk. Intressant. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 2. Bibelen har jeg tenkt å lese en gang, det har jeg utsatt lenge. Antagelig fordi det er en klassiker jeg kommer til å bruke lang tid på og jeg liker ikke å måtte bruke over en måned på en bok.

  Takk for smakebiten og god søndagskveld videre.

  SvarSlett
 3. En fin smakebit! Fra en viktig bok!
  Ha en riktig fin kveld

  SvarSlett
 4. Tusen takk for smakebiten:-) Det er lenge siden jeg leste i denne boken.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 5. Bibeln har jag börjat läsa flera gånger, men aldrig lyckats läsa den från pärm till pärm. BItar här och var funkar bättre :)

  SvarSlett
 6. Bra smakebit fra denne boken, jeg har lest det meste av Bibelen, men ikke fra perm til perm og det begynner å bli en stund siden nå :)

  SvarSlett
 7. Du har fått en award fra meg

  http://www.askeladden-askeladden.blogspot.no/2012/10/award.html

  SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...