mandag 21. mars 2011

Forfattaren i mars

Viss du har sett på sida om faste innlegg ser dykk at annan kvar månad kjem det ut litt fakta om ein forfattar. Dette er for å tipse dykk om kanskje litt nye forfattarar som dykk kanskje vil lese litt om og lære meir om. Håpar de liker det! Gi meg gjerne tips til nye forfattarar eg kan lese bøker av og finne meir ut om!


ANETTE MUNCH

Anette Munch blei født 10. januar på Rikshospitalet i 1981 halvannan måne for tidlig. Ho har ei norsk mor og ein tysk far og ei fire år eldre storesyster. I 1987 byrja ho på Levre barneskule i Bærum. Ho hadde mange hobbyar som blandt anna spele keyboard, leke med sverd, prøve diverse idrettar (friidrett, fotball, jazzbalett og symjing), går på tyskkurs ei lita stund, går på teikne og malekurs, lese bøker og skrive på skrivemaskinen på Mora og faren sitt kontor. Ho byggde òg hytte i skogen, spikka båtar, speler skodespel med venner og starta eiga avis med vennene sine. I sommarferien reiste ho på hytta i Hurum. I 1993 byrja ho på Gjetturn ungdomsskule. I løpet at ungdomsåra intereserte ho seg veldig for kampsport og jouralistikk. Ho fekk svart belte i 2. dan taekwondo og trente òg krav maga, kickboksing og thaiboksing.

Ho arbeida som redaksjonssjef og magasinredaktør i Egmont srie forlag i får 2003 til 2010 og arbeidar no i aftenposten kor ho er ansvalir for ungdomsdebattsida. I 2006 gav ho ut kaoskrigeren og i 2009 jenteloven. Ho gav òg ut novella 8 tegn på at han liker deg til novellesamlilnga WOW. Novella Sweet sixstenn blei utgitt i novellesamlinga nesten som året før etter i 2010.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...