torsdag 29. mars 2012

Boktema hos Anette

Tid for boktema hos Anette igjen på bloggen Anettes bokboble og som vanlig henger eg meg på. I dag er temaet min påskelektyre og for å sjå kva andre skal ha til påskelektyre i år kan de trykke her.

Nå har eg vore kjempeheldig og vunne ein pakke med bøker hjå bokelserinnen og to hjå my first, my last, my everything og mørkets ansikt Gråbekka's blogger. Så nå får eg mange ny bøker i hylla, men nå står det andre bøker for tur.

faller fritt som i en drøm av Leif GW Person
Den 15. august 2007 bestemmer Rikskriminalens sjef, Lars Martin Johansson, seg for at tiden er inne til å oppklare Palme-mordet. I all hemmelighet innkaller han landets skarpeste etterforskere og oppretter en uformell Palme-gruppe. Sammen begynner de å se på verdens mest omfattende politiutredning med friske øyne. Det tar ikke lang tid før gruppen avslører de mest forbløffende ting, og at Christer Pettersson ikke drepte Olof Palme, slår de snart fast. Men hvem var det så? Og hvis sporet de sakte, men sikkert avdekker fører dem til Palmes morder – er det mulig å offentliggjøre sannheten?


I Venezia 1681 er den venetianske republikkens hovednæring glassblåsing, og venetianske speil er mer verdt enn gull. Glassblåserne på Murano er praktisk talt fanger på øya, strengt bevoktet av det livsfarlige "timannsrådet", Consiglio dei dieci. For å beskytte sin hemmelige datter selger Corradino Manin, glassblåsernes største kunstner, sine forretningshemmeligheter og sin sjel til Ludvig XIV av Frankrike, Solkongen.
Flere hundreår senere flykter hans etterkommer, Nora Manin, fra et ulykkelig liv i London, for å gå i lære som glassblåser i sine forfedres by. I Venezia finner hun en ny tilværelse og ny kjærlighet. Men hun er både temperamentsfull og talentfull, og det berømte etternavnet setter henne i fare når tidløs rivalisering kommer til overflaten i de eldgamle glasshyttene. Og når de forræderske hemmelighetene i Corradinos liv avsløres, blir Noras skjebne uløselig knyttet til forfaderens. På vei hjem fra skolen finner Clay Jensen en pappeske med kassetter utenfor trappa si. Kassettene er fra Hannah Baker, en jente i klassen hans som døde 14 dager før. Han vil ikke ha noe med disse kassettene å gjøre. Hannah er død. Og hemmeligheten hennes bør bli begravd med henne. Men så hører han Hannahs stemme si at han er en av de 13 grunnene til at hun er død.

Gjennom hele natten lytter Clay til Hannahs stemme. Han blir guidet rundt i den lille hjembyen, og oppdager på veien noe som forandrer livet hans for alltid.
Samtidig med at politiførstebetjent William Wisting gjenåpner en gammel forsvinningssak, blir liket av en kvinne funnet under gravearbeid. Etterforskningen avdekker et nett av løgner og fortielser og skjebnesvangre tildragelser, og selv om saken er gammel, får den dramatiske følger i nåtiden.
Wisting kjemper mot klokka og foreldelsesfristen, og ikke minst: mot morderen som trodde han hadde sluppet unna 
Dette er det eg skal lese. Kva har du tenkt å lese??

11 kommentarer:

 1. Den fyrste boka der såg unektelig veldig spennande ut! Den må eg sjekke ut seinare ei gong :) Kanskje til somaren?!
  ynskjer deg ei glad bokpåske!
  Pia

  SvarSlett
 2. Det var mange gode bøker! Jeg liker spesielt godt Jørn Lier Horst. Jeg synes han skriver virkelig gode bøker! Ha en riktig fin påske!

  SvarSlett
 3. Gratulerer så mye med så mange bokpremier,så kjekt:-))
  GW sine bøker er jeg veldig nysgjerrig på og gled deg til glassblåseren fra Murano:-)) Mye godt lesestoff til påske her:-)))

  SvarSlett
 4. Jørn Lier Horst er eg veldig nysgjerrig på, har aldri lest noe av han men har et par bøker i hylla. Glassblåseren i Murano er også ei må-lese-bok. God påske og kos deg med lesinga :-)

  SvarSlett
 5. Dette var en spennende påskeliste!

  Kos deg masse med god lesing ! :)

  SvarSlett
 6. Fin liste du har ordnet deg, og gratulerer med alle de flotte premiene. Stas å vinne:) Skal sende boken til deg idag er planen:) GW har jeg lest lite av, den hørtes veldig interesant ut. Ønsker deg en riktig God Påske!:)

  SvarSlett
 7. Jørn Lier Holst skriver god krim :-) Og gratulerer så mye med bokpremiene - så gøy :-D

  SvarSlett
 8. Gratulerer med så mange flotte premier! Og gode valg til påskelektyre. 13 gode grunner er en bok jeg virkelig kunne tenkt meg å lese! Påskeklem fra Anette :)

  SvarSlett
 9. Gratulerer med premiene!
  Fin liste med bøker til påsken,
  selv har jeg bare en krim - men flere uleste bøker i hyllen, så det skal ikke mangle på lesestoff om jeg mot all formodning skulle bli ferdig med den jeg har begynt på :)

  SvarSlett
 10. Snakk om vinnerlykke ;) Gratulerer så mye!

  Jeg har 13 gode grunner stående her ulest, er på en måte litt redd for den. Kommer sikkert til å drukne i et hav av tårer mens jeg leser :)

  SvarSlett
 11. Flott påskelektyre! Kjempe heldig du er å vinne bøker da:D Grattis!
  Skal skvise inn litt krim med "Dødsjel" av Birger Baug og litt fantasy med "Brisingr" av C.Paolini.:)

  God påske!

  SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...