søndag 11. mars 2012

ein smakebit på søndag


Ny smakebit i dag som det er søndag igjen. Som sagt tidligare så er det flukten fra virkeligheten som arrangerer dette. For å legge igjen ein link eller lese fleire smakebitar kan du gå her.

I dag er min smakebit i frå syersken fra Madrid
Samtidig som Sira Quiroga, den unge datteren til en syerske fra Madrid, forelsker seg hodestups i den karismatiske forretningsmannen Ramiro Arribas, blir hun kontaktet av faren, som hun aldri har møtt. Den aldrende Gonzalo Alvarado viser seg å være både rik og gavmild – og med ett er Sira en formuende kvinne, med en mann hun elsker.
Men da den samvittighetsløse Ramiro etterlater henne alene og pengelens i Tanger, er det slutt på hellet til Sira. Snart er hun tvunget til å ta opp sitt gamle yrke som syerske, for å få endene til å møtes. I mellomtiden har den spanske borgerkrigen brutt ut, og den flittige Sira får stadig nye kunder. Blant dem er Rosalinda Fox, en verdensvant engelsk kvinne med mange kontakter, og det tar ikke lang tid før Sira lever et risikabelt dobbeltliv, som syerske og britisk spion – i et Europa som vakler på randen av verdenskrig.
Syersken fra Madrid er en storslått og fargerik roman fra et av de mest dramatiske kapitlene i europeisk historie, som tar leseren med på en reise – fra det pro-nazistiske Madrid, via det kolonialistiske Marokko til det kosmopolitiske Lisboa under verdenskrigen – fylt med spioner, opportunister og flyktninger av alle slag.

omtale frå Gyldendal

Her er min smakebit:
- Ikke le du Paquito, det sies jo at latter tørker inn forstanden.
Han hadde knapt fullført setningen før moren til guttungen innskjøt:
Det er akkurat derfor hæren må gjøre opprør, for å få slutt på all fliringen, all lystigheten og all liderligheten som er i ferd med å føre Spania i undergangen...
Og der med virket det som om fredningstiden var over. De tre kvinnene på den ene siden og de tre kvinnene på den andre hevet de seks stemmene sine nesten samtidig i et hønsehus der ingen høørte hva noen sa, og alle skrek seg hese på sine egne skjellsord og uhyrligheter. Din innfule kommunist, din gamle skinnhellige hurpe, Lucifers yngel, surpadde, ateist, degenererte krapyl og mange titals andre ukvemsord som skulle rakke ned på den som satt midt i mot, føyk gjennom luften i en  kryssild av arrige skrik. 
frå side 101 i syersken fra Madrid 

Til nå er boka kjempefin, og av og til morosam som her. Later inntørker forstanden. Lo veldig godt då eg såg den setninga. Akkurat som hjemkomsten av Victoria Hislop foregår denne òg under den spanske borgarkrigen, men her er me ikkje så mykje midt inni, for nå er hovudpersonen i Marokko på andre sida av Middelhavet, men som me ser på smakebiten, er det mykje som foregår der òg, om kanskje litt meir internt. For kven visste vel før dei las denne boka at opprøret starta i Marokko, som tidlig blei sett under opprørararane?

ps, her kan du gå for å lese innlegget mitt om strøtankar om dei udødelige6 kommentarer:

 1. Tusen takk for fin smakebit:-)) Har vært nysgjerrig på denne boken,og nå vet jeg at denne bare MÅ jeg ha. Ha en super søndag:-))

  SvarSlett
 2. Super smakebit!:) Må også bare få tak i denne boken siden den virker så bra:)

  Ha en fin Søndag!:)

  SvarSlett
 3. Veldig bar smakebit - denne boka har jeg hatt lyst til å lese, og nå enda mer :)
  Ønker deg en glitrende glad søndag!!!
  Pia xx
  (legger meg til som følger jeg - liker bloggen din veldig godt, jeg!!)

  SvarSlett
 4. En fin smakebit! Og så fin bloggen din er blitt! :-)

  SvarSlett
 5. Viker som en dramatisk og spennende historie!

  SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...