lørdag 28. mai 2011

Bok: den svakeste dør av Kåre SkulandNå er eg endelig ferdig med boka. Veldig bra, men litt mykje fakta etter min smak i denne boka her. Det verker av og til som om forfattaren prøver å presse mest mulig avansert fakta inn i kvar setning, så det var av og til litt vankselig språk, men eg likte handlingsgangen og alt det der. Ingenting å utsetje på det. Svært god krim som passar for dei fleste. 
Det handlar om tohundreårsjubileumet til Darwin i London og feiringa av den, kontrastar mellom Darwins teori og kristendommen og eit forsvunne manus. I byrjinga av den spennade veka der dei feirer Darwin blir ein professor drepen og ein student prøver å løyse gåte og dinne manuset hans, men kva skjer på vegen.

Tittel: Den svakeste dør
forfattar: Kåre Skuland
utgivningsår: 2010
Forlag: Hermon forlag
Sidetal: 380
Baksidetekst:
Tohundreårsjubilèet for Charles Darwins fødsel den 12. februar 1809 feires i London med et stort vitenskapelig symposium. En forelesende professor leverer et kodet budskap til en doktorgradsstudent like før han blir druknet. Sammen med en amerikansk paleontolog blir studenten virvlet inn i en intenst spennende jakt på både professorens groteske metoder og hans kontroversielle forelesningsmanus som er sporløst forsvunnet.
Både liv og helse, tro og viten, etablerte sannheter og moderne overtro legges på vektskålen i denne forrykende spenningsromanen. Den svakeste dør belyser på en helt original måte den teori og filosofi som mer enn noe annet har preget det moderne bildet av verden, livet, mennekset og samfunnet - nemlig evolusjonsteorien.

Prøv denne boka. Her er det mange spennade tankar som me kanskje aldri har tenkt på før!
Mai Lene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...