tirsdag 31. mai 2011

Verda har vampyrdilla

Eg skal innrømme at aller først då eg las twilight blei eg veldig hekta på dette med vampyrar og slikt og syntes dei var litt tøffe og forferdelig flinke. Før heile verda fekk vampyrdilla og twilight kom såg vel dei fleste for seg noko sånt som Dracula. Eg kan tenke meg at vampyrar blei assosiert med ekle skapningar som fryktar kvitlauk og er svarte rundt auga, har heilt bleikt andlete og raud munn. 
Etter twilight-bøkene kom har interresa for vampyrar bare auka. Seriar som "True Blood" og "Vampire Diaries" har gått på på TV. Fleire magasin har hatt oppslag om dei ti kjekkaste mannlige vampyrane til dømes og alt slags sånne greier. For min del held det med twilight. Stepehnie Meyer er mektig god til å skrive og får oss til å føle soss heilt med på ein måte. Andre forfattarar som skulle prøvd seg på sånne bøker hadde kanskje fått det til å høyrast alt for overrealistisk ut. Då eg las Ever - for alltid av Alyson Noël syntes eg boka var for urealistisk og alt det der. Damen verka nesten som ein dårlig kopi av Edward. Nei, eg seier Twilight og Stephenie Meyer er best på vampyrar, og i det siste har interessa mi for vampyrar nesten dabba litt av, men ikkje såpass at eg ikkje kan legge ut bilete av dei fem finaste vampyrane eg veit om og dei einaste eg har interessert meg for å lese om. 
Trykk på "lese meir?" for å sjå dei. 
Mai Lene


Kjenner de dei igjen og klarar de og setje namn på dei? 

2 kommentarer:

  1. Jeg likte også Twilight men Morganville Vampires serien til Rachel Caine og Vampire Academy(kanskje spesielt denne serien) serien til Richelle Mead vil jeg si er bedre.

    Vampire diaries serien er forresten mye eldre enn Twilight, den første boken i denne serien kom ut allerde i 1991.

    SvarSlett
  2. Ja, det hadde kanskje vore kjekt å prøvd seg på nokre andre òg, og eg har ikkje heil greia på alt med vampyrane, så det var bra du irettesatte meg litt der. Mai Lene

    SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...