fredag 20. april 2012

framtidige favorittar

Nå har eg nettopp hatt tentamen i engelsk og eg kjenner på meg at denne gongen gjekk det betre enn sist gong. Håpar det ikkje blir det me i klassen kallar for DBBS (det ble bare sånn). Men over til det innlegget skal handle om: famtidige favorittar er ei spalte bokelserinnen har kvar fredag på bloggen sin.

Om bare seks dagar ventes den nye boka om Nelia i Nelia-serien å komme ut, og etter å ha lese ein og to er eg spent på korleis den tredje vil bli. 
Dessverre er det ikkje lagt ut bilde av omslaget heilt ennå, så me får vente å sjå korleis det ser ut. 

Nelias sorg av Gro Fykse
Nelia sørger over at Linus er død. Samtidig er det fare på ferde i de to verdenene hun tilhører for farens assistent, Vila, har oppdaget hvor farlig den vakre blomsten duggfangeren er. Når den visner, er den så giftig at den tar livet av folk. Vila vil ta makten og bygge en perfekt, ny verden. Folk begynner å dø, og Nelia vet hvorfor, men ingen tror på henne. Begge verdenene trues av ødeleggelse, og hun er den eneste som kan redde dem. Den kampen hun må føre, blir hard og ensom. "Nelias sorg" er den dramatiske avslutningen i den spennende fantasy-serien om 14-årige Nelia
Neste bok eg har med kjem òg om seks dagar og er av forfattaren som har skrive orkideens hemmelighet, Lucidan Riley. Eg var kjempefornøgd med forrige bok av forfattaren og derfor vil eg lese denne òg.
Jenta på klippen av Lucinda Riley

Grania Ryan har forlatt samboeren i New York etter at hun mistet sitt ufødte barn. Nå søker hun trøst hos familien hjemme i Irland. En dag hun er ute og går, får hun øye på en liten jente helt ytterst ute på klippen. På det tidspunktet vet hun ikke at Aurora Lisle skal komme til å forandre livet hennes. Det viser seg at familien Ryan og familien Lisle har en lang felles historie, men dramatiske hendelser i fortiden har ført til at det er ondt blod mellom dem. Det er til slutt Aurora og hennes bemerkelsesverdige vesen som sørger for å forene de to familiene. I mellomtiden får vi være med på en spennende reise gjennom historien, der et hittebarn i London spiller en avgjørende rolle. En stor fortelling om sorg og tap, men også om kjærlighet og håp. Jenta på klippen er en handlingsmettet og gripende «good read» med handling fra England, Irland og New York, og med flere parallelle historier som spenner fra 1914 og fram til i dag.
Tekst og bilete frå bokkilden 

Eg las krystallslottet i februar og har nå lyst til å lese meir av forfattaren bak den rørande sjølvbiogragien. Dette må vere ein suksess viss boka er like god som krystallslottet. 
Ville hester av Jeannette Walls

Dette er den sanne historien om Lily Casey Smith, Jeannette Walls fantastiske, hardt arbeidende og alltid smilende bestemor. Seks år gammel arbeidet Lily med å temme farens hester på familiens gård. 15 år gammel dro hun hjemmefra for å bli lærer i en avsidesliggende landsby. For å komme seg på jobb måtte hun ri 80 mil, helt alene, på en ponni. Hun lærte med tiden å kjøre både bil og fly, og spille poker som en profesjonell. Sammen med sin ektemann drev hun en ranch i Arizona. Hun ble mor til to barn, hvorav ett er Jeannette’s minneverdige mor, Rosemary Smith Walls, uforglemmelig portrettert i Krystallslottet.
Lily overlevde tornadoer, tørke, flod, depresjonen og en personlig tragedie. Hun kjempet for kvinners rettigheter, for indianere og alle som ikke passet inn i  det ”normale”. Ville hester er Laura Ingalls Wilder for voksne og like fascinerende som Isak Dinesen’s Ut av Afrika.
Tekst og bilete henta frå Pantagruel forlag 

Dette er dei bøkene eg trur vil bli mine framtidige favorittar har du nokre?

4 kommentarer:

 1. Ville hester kan du glede deg til, jenta på klippen står på min ønskeliste for denne måneden, jeg har ikke fått kjøpt med orkidèens hemmelighet heller enda, så det er en forfatter jeg er meget spent på. Vel overstått tentamen:-) He en fin ettermiddag:-)

  SvarSlett
 2. Jeg gleder meg helt vilt til å lese Jenta på Klippen!!!. Jeg ELSKER Orkideens hemmelighet<3. Bokbloggeren Leserommet (www.leserommet.com) har en give away hvor du kan vinne boka Ville hester. Jeg har boka selv. Men har fått hverken lest den eller Krystallslottet.

  SvarSlett
 3. Kjempefin liste:) Har lyst å lese Ville hester og Jenta på klippen gleder jeg meg til å lese om:) Ha en fin lørdag:)

  SvarSlett
 4. "Ville hester" gleder jeg meg også til :)

  SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...