fredag 11. mai 2012

framtidige favorittar - eventyr

Framtidige favorittar er ei spalte laga av bokelserinnen der du skriv om kva bøker du trur du kjem til å like i framtida. I dag har eg valt å dra fram bøker inspirert av eventyr, eller med ein eventyrfigur med i tittelen.En liten pike forsvinner på sentralstasjonen i Stockholm og faren blir raskt mistenkt. I en annen del av Sverige lever en ung kvinne i skjul, redd for å bli funnet av mannen som hun først trodde var den prinsen og befrieren hun hadde ventet på helt siden barndommen. Hun vet bedre enn noen andre hvorfor piken på toget er forsvunnet, og enda en gang forbereder hun seg på å flykte. Etterforskningen ledes av den legendariske politimannen Alex Recht, den ivrige kriminalbetjenten Peder Rydh samt den sivilansatte etterforskeren Fredrika Bergman.
Svensk krim er veldig bra har eg funne ut, og alltid når eg ser namnet Askepott på ei bok blir eg veldig nysgjerrig. Sjølv om det sikkert ikkje direkte er inspirert av eventyret er likevel tittelen nok til å gjere meg skikkelig nysgjerrig.

Askepott har alltid vore den store favoritten, helst ikkje Disney, men historia om då Askepott går til mora si grav og så kjem fuglen og hjelper henne. På film er Jetlag productions versjon best.
(hint hint)
Eg såg mykje på skjønnheten og udyret då eg var lita, om det fæle monsteret og den søte prinsessa som til slutt levde lukkeleg alle sine dagar. Denne boka er ei gjenforteljing av eventyret i frå udyret si side. Gler meg til å lese denne.

Ever wonder what it was like for the Beast?  
Find out in this contemporary retelling.
Høyres ut som ei kjekk bok.


Eg har alltid likt historia om Tornerose og her kjem ho i moderne form av Alex Flinns bok a kiss in time. Kjempestilig
 What did you do on your summer vacation?Jack found a 300-year-old princess!A Kiss in Time, a modern Sleeping Beauty (HarperCollins, April, 2009)
Dette var då mine framtidige favorittar i dag. Minner alle om giveaway der de kan vinne enten vente på Robert Capa av Susana Fortes eller sjelekisten av Ann Rosman. Meld dykk på i rafflecopter-funksjonen her så er det med i konkurransen. Hugs at for kvar gong det kommenterer ein annan stad på bloggen kan de legge det inn og få eit til "lodd."

Lukke til alle saman!
6 kommentarer:

 1. Virker som bra bøker alle sammen ovenfor:) Askepott har jeg lyst å lese lenge:)

  SV;Mhm, Sara Gruen er en flott forfatter:) Virker som flotte forfatter du lister opp på bloggen min:)

  SvarSlett
 2. Askepott fristet ikke da jeg så boka, men så leste jeg det du skrev ... :)
  Takk for bra tips!
  Pia xx

  SvarSlett
 3. Høres ut som spennende bøker! Jeg har ikke lest noen av denne typen bøker, men det burde jo ligge litt i min gate, for å si det sånn... Kommer nok til å sjekke dem ut når jeg får råd ;)

  SvarSlett
 4. Jeg blir litt nysgjerrig på kristina Olsson sine bøker og tror jeg må skaffe meg en eller flere:-)

  SvarSlett
 5. Dette var en spennende variant :) Beastly - bøkene har jeg lest mye fint om, og kunne gjerne tenke meg å lese dem selv en gang!

  SvarSlett
 6. Askepott er en velskreven krim, men den har ikke, så vidt jeg husker, noe med eventyret å gjøre. Liker du krim kan den anbefales. :)

  SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...