søndag 1. juli 2012

ein smakebit på søndag 1. juli

Heissann, hoppsann og fallerallera, nå er det juli igjen. Sommar! Og det betyr ferie og lesing. Eg må bare seie at nå har eg nettopp lese den beste boka heile året, og det er den smakebiten min er i frå i dag. Omtale kjem seinare.Ingen vet hvem den gåtefulle forfatteren Vida Winter er. Hun har brukt hele sitt liv på å dikte historier om seg selv. Den grufulle sannheten tåler ikke dagens lys. Nå, gammel og syk, ønsker hun å lette på mysteriets slør.
Den unge Margaret Lea takker ja til å skrive biografien hennes. Historien hun avdekker, handler om utemmet villskap og galskap, forbudt kjærlighet, brå død og usynlige bånd. Men hva er sannhet, og hva er diktning? Og hva er mysteriet om den trettende fortellingen?
Den trettende fortellingen byr på klassisk fortellerkunst – i slektskap med Dickens så vel som Brontë-søstrenes romaner.
Å, heilt alvorlig, kvifor hadde ikkje Gyldendal bilete av det omslaget som er på mi bok?

Uansett, smakebiten min i dag er i frå brevet Vida Winter sendte Margaret Lea, for å spørre om "miss Lea" vil vere biografen hennar. Synes Vida Winter er veldig reflektert og har mange interessante tankar, utan at eg alltid treng å vere einig i det.

Gutten fra Banbury Herald, ja. Han sa: "Miss Winter, fortell meg sannheten." Hva slags spørsmål er det?Jeg har opplevd at folk har funnet på all verdens  knep for å få meg til å løsne på tungebåndet, og jeg kjenner dem igjen på flere mils avstand. Men dette? Latterlig. Jeg mener, hva i all verden ventet han seg?


den trettende fortellingen av Diane Setterfield, side 15

Me kjører på med ein til smakebit, bare sidan det er første juni.

"Alle har en historie. Det er som med familier. Du vet kanskje ikke hvem de er, har kanskje mistet dem, men de eksisterer uansett. Dere glir kanskje fra hverandre eller du vender dem ryggen, men du kan ikke si at si ikke har dem. Det samme gjelder historier. Derfor," konkluderte hun, "har alle en historie. Når skal du fortelle meg din?"


den trettende fortellingen av Diane Setterfielld, side 315

Slå opp boka du les nå og finn eit lite stykke du kan dele med lesarane av bloggen din. Ikkje røp for mykje, men det er jo lov å gjere det litt spennande. Det er Mari på bloggen flukten fra virkeligheten som har laga det, og for å vere med kan du legge igjen linken på hennar blogg. For å sjå dagens smakebitar må du trykke på biletet ovanfor
10 kommentarer:

 1. Gleder meg også til sommerferie, bare en uke igjen :)
  Den trettende fortellingen leste jeg forrige sommer, en fantastisk bok!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja heilt utrulig og eineståande bok!!

   Slett
 2. Er så usikker på om jeg har lest denne, har litt dårlig husk:) skal ihvertfall finne det ut, høres ut som en god bok:) takk for kjempefin smakebit!Var å så på malen og syntes den var kjempefin, blir spennende å se hva du ender opp med. Er jo litt morsomt å ordne på bloggen sin:) Ha en flott søndag og kos deg med ferie!:)

  SvarSlett
 3. Denne boken har jeg stående i bokhyllen min og har hatt det en stund, nå fikk jeg lyst til å plukke den frem, tusen takk for fin smakebit:-) Jeg liker bloggen din slik den er nå, men den var fin den malen som du hadde valgt ut, blir i hvertfall spennende å se hva du velger til slutt. Ha en fin dag videre og kos deg:-)

  SvarSlett
 4. Tack för en spännande smakbit :)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for smakebiten! Den trettende fortellingen er en av mine favorittbøker - helt fantastisk. Gleder meg til å lese omtalen din. God søndag :-)

  SvarSlett
 6. Denne boka likte jeg veldig godt da jeg leste den! Kos deg med boken! :)

  SvarSlett
 7. Åh, denne hørtes veldig spennede ut! :) Tror jeg må legge den til på listen min. Takk for en fin smakebit!

  SvarSlett
 8. Åhhh... En av mine absolutte favorittbøker, og en av få jeg faktisk har lyst til å lese en gang til- for å sjå om jeg opptager "tegnene" og ser hintene underveis! Takk for smakebiten og takk for at du minnet meg på denne :o)

  SvarSlett
 9. Denne har jeg hørt så mye bra om, at jeg bare er nødt til å få tak i den! Ut på shopping...

  SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...