søndag 9. september 2012

ein smakebit på mørke rom av Gillian Flynn

Nå er det søndag igjen, og det er kanskje på tide med eit nytt innlegg med ein smakebit. Den som står bak dette fantastiske konseptet er Mari på flukten fra virkeligheten. Du deler nokre linjer i frå boka, som ikkje avslører noko, og legg så igjen linken til innlegget her.

Dette er boka eg les nå, mørke rom av Gillian Flynn. Kort fortalt er det om Lizzi Day, ei ganske mutt og usjølvstendig og merksemdstrengande dame i byrjinga av trettiåra. Då ho var sju år myrda storebroren, Ben, familien hennar, og nå, ved hjelp av ein flokk menneske som liker gamle mysterier, har ho byrja å tenke tilbake på det igjen.

Eigentlig er hovudpersonen heilt ufordragelig og sjølvopptatt, men ein må bare vere på hennar side. Gillian Flynn skriv på sin heilt eigen måte. Eg las åpne sår av forfattaren i juli, og det var ei fantastisk nervepirrande bok, og i ettertid har eg alltid lurt på korfor eg aldri byrka på grøssarane då eg var liten.

Smakebiten i dag er henta frå side 16-17
"Er det ingen penger igjen?"
Jim Jeffreys ristet bedrøvet på hodet og begynte å salte den nye ankomne biffen, med blodet samlet rundt den som en dam av knallrød saft.
"Hva med nye donasjoner - det er ikke lenge til 25-årsjubileet" Jeg kjente en ny sprut av sinne for at han hadde tvunget meg til å si det høyt. Ben påbegynte drapsraidet sitt rundt to om natta den tredje januar i 1985. Datostemplet på massakren på familien min, og her satt jeg og så framtil det. Hvem sa sånne ting. Hvorfor kunne det ikke i hvert fall vært fem tusen dollar igjen?
Han ristet på hodet på nytt. "Det er ikke mer, Libby. Hvor gammel er du nå? Tretti? En voksen kvinne. Folk har lagt det bak seg. De vil hjelpe andre småjenter, ikke..."
"Ikke meg."
"Dessverre ikke."

Litt sjølvoppteken kanskje? Donasjonar frå folk som synes synd på henne 25 år etter drapa? Ho er noko for seg sjølve.

 For å sjå andre smakebitar, gå her.

Ha ein fin søndag vidare.

10 kommentarer:

 1. Ja det var nå voldsomt til krav:) Spesiell dame skjønner jeg:) Kos deg videre med boken og ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Høres ut til å være en spesiell bok. Interessant smakebit. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Det var en interessant smakebit fra en bok jeg overhodet ikke hadde hørt om. Jeg likker egentlig Thrillere men denne hadde jeg gått glipp av :-) Jeg skriver den ned, selv om jeg er redd for at en veldig selvopptatt hovedperson vil få meg til ikke å like boken!
  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 4. Jeg får litt vondt av henne jeg... Uansett så har jeg veldig lyst til å lese boka.

  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 5. Har lenge hatt lyst å lese denne boka... :) God søndag! Mvh Artemisia i Artemisias verden

  SvarSlett
 6. Denne boken har jeg lyst til å lese, jeg leste Åpne sår her tidligere og den havnet vel midt på treet hos meg. Tusen takk for smakebiten:-)

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten! Den här står på önskelistan redan:-)

  SvarSlett
 8. denne hørtes spennende ut. takk for interessant smakebit :)

  SvarSlett
 9. Denna har jag minsann redan på önskelistan :)

  SvarSlett
 10. Spännande. Den här vill jag läsa. :)

  SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...