torsdag 23. august 2012

Boktema hos Anette - boka eg les nå

Boktema hos Anette er ei spalte på bloggen til Anette, Anettes bokboble, kvar torsdag der du får eit tema å skrive innlegg ut frå. I dag er temaet boka eg les nå.

Blei litt brå start då, men det er nå så. Sånn førebels les eg bare ei bok, men eg høyrer på ei anna og det er nesten det same som å lese... Så derfor tar eg med lydboka òg.

Boka eg les nå:

Forlaget om boka:

Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og dere hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. 22-årige gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge hennes mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer.
Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres. Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilværelsen deres.
Barnepiken er en tidløs og universell historie som får deg til riste på hodet i vantro, men også le høyt. Romanen er rørende, trist, morsom og lærerik – en bok som både varmer og skjærer deg i hjertet på en gang.
Eg om boka til nå
Sjølv om eg absolutt ikkje har kome langt, så merker eg at boka er kanonbra. Det er alt som skal til, og eg er fenga av settinga og plottet og personane. Det verker gjennomtenkt og bra, og det er ein stor dose humor med.

Boka eg høyrer på

Harry Potter is midway through his training as a wizard and his coming of age. Harry wants to get away from the pernicious Dursleys and go to the International Quidditch Cup. He wants to find out about the mysterious event that's supposed to take place at Hogwarts this year, an event involving two other rival schools of magic, and a competition that hasn't happened for a hundred years. He wants to be a normal, fourteen-year-old wizard. But unfortunately for Harry Potter, he's not normal - even by wizarding standards. And in his case, different can be deadly.
 Stephen Fry er bare heilt suveren i å lese lydbøker!! Utan tvil den beste eg har høyrt så langt i mitt liv, og då inkludert dei norske eg har høyrt. Han har ei stemme som fengar og som tar deg med!

Og så, vil delta i ein liten giveaway?? Meld dykk på her

9 kommentarer:

 1. Barne pikne har jeg ikke lest enda, så jeg gleder meg til det. Har sett filmen og den syntes jeg var veldig bra.

  SvarSlett
 2. Barnepiken har jeg faktisk lest, og endte opp med å kjøpe den på norsk til mamma (jeg leste den på engelsk) fordi den var så bra. Den er jo ikke en sjanger jeg leser så veldig mye av til vanlig, men likevel ble jeg fullstendig revet med.

  SvarSlett
 3. Jeg har sett filmen "Barnepiken" og likte den veldig godt, kan tenke meg at boken står i stil så den har jeg lyst til å lese.
  Og så Harry Potter da! Fantastiske bøker! Jeg leste dem for ungene mine og vi elsket dem, det var nesten sorg da siste boken tok slutt...

  SvarSlett
 4. Barnepiken står å venter på meg i bokhylla. Gleder meg til å lese den. Harry Potter har jeg på dvd :)

  SvarSlett
 5. Barnepiken har jeg hatt lenge på min vil lese liste:) Likte også filmen kjempegodt, skal virkelig kjøpes etterhvert for den vil jeg se flere ganger:) Kos deg med boken og lydboken:)

  SvarSlett
 6. Barnepiken er en fin bok synes jeg. :-) Harry Potter har jeg lest flere ganger men har til gode å høre Stephen Fry lese dem. Det burde jeg virkelig gjøre for jeg liker ham så godt :-)
  Ønsker deg en fin kveld!

  SvarSlett
 7. Har bare sett filmen til barnepiken, men den var bare såå bra =) å Harry Potter er jo bare fantastisk da =) kos deg med bøkene =)

  SvarSlett
 8. Begge bøkene er skikkelig fine, på hver sin måte!

  SvarSlett
 9. Flotte bøker du holder på med nå! Barnepiken er helt fantastisk, anbefaler filmen også!! God helg og klem fra Anette :)

  SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...