torsdag 16. august 2012

Boktema hos Anette - Tre bøker (eg trur) eg aldri kjem til å lese


Boktema hos Anette er ei spalte som kjem ut kvar veke på bloggen Anettes bokboble. I dag er temaet tre  bøker jeg aldri kommer til å lese. Eg har lagt til (eg trur), for eg har vore utfor dei bøkene eg aldri(?) kjem til å lese tidligare. I følgje meg sjølv skulle eg aldri lese skyggelandet av Alyson Noël, men det gjorde eg så seint som i sommar, og sjå, eg overlevde.(!)

Den første boka eg tenker på, når eg tenker på ei bok eg aldri skal lese(trur eg) er lobotomisten av Eriki Husby Sæther.


Sønnen til en Dommedagspastor blir besatt av å
kurere syndige mennesker, slik at de ikke kommer
til Helvete.Johannes studerer psykologi, og i en lærebok fra
1800-tallet oppdager han at seksuell appetitt ble
diagnostisert som galskap. Den anbefalte kuren er å
påføre pasientene smerte og fryktfølelse. Den første
syndige pasienten som utsettes for denne kuren, er
en kvinnelig medelev på instituttet. Når ikke torturen
gjør henne frisk, velger Johannes å lobotomere
henne, for å gjøre henne om til et uskyldig barn.
Han banker en ishakke gjennom tårekanalen og
inn i hjernen hennes.
Når pastorsønnen kidnapper samboeren til den
forhenværende fallskjermjegeren Tom Stohl, starter
en jakt som vil få de gamle krimseriene på TV til å
fremstå som blasse detektivfortellinger.Du er herved advart 
Eg kan eigentlig skryte på meg at eg tåler ganske mykje, men alt som har med å pine nokon eller skjære i nokon får meg til å trekke meg vekk. Eg er så i mot det, at til og med ei skjønnlitterær bok blir for mykje.

 Ei bok eg har prøvd og prøvd og prøvd å lese, som eg aldri har kome lengre i enn to sider er hesten og hans gutt av C. S. Lewis. Boka har skikkelig lita skrift og er ikkje akkurat lettlesen.

Historien begynner i Calormen, der dronning Susan er på flukt fra prins Rabadash som vil hun skal bli hans hustru eller hans slave. Shasta, en gutt som skal selges som slave, og den talende hesten Bri, er også flyktninger i landet. Historien avsluttes i Narnia, hvor den store kong Peter hersker. Men han vet ikke at Narnias skjebne er avhengig av hvem som kommer først: flyktningene eller fienden.Hesten og hans gutt er bok nummer 6 i Narnia-serien.
Narnia er gøy, men det er løven, heksa og klesskapet som er best, sjølv om eg visste korleis det gjekk før eg hadde sett filmen og lese boka. Pappa var på kino og såg filmen då han kom ut, og då eg spurte korleis det gjekk sa han: "Løva drepte heksa." Hehe, då visste eg det, men eg hadde vore livredd viss eg ikkje visste det før eg såg filmen og las boka.

Eg kjem ikkje på fleire. Kunne sikkert ramsa opp ei heilt liste over bøker eg ikkje kunne tenkt meg å lese, men så plutselig byrjar eg, for alle andre les dei, og då kan det vere eg liker dei, viss eg byrjar. Derfor skal eg ikkje nemne fleire bøker idag. Ha ein fin torsdag vidare.

5 kommentarer:

 1. Den første hadde jeg gitt en sjanse om det var meg, men er enig med deg i den andre boken. Ikke en bok jeg ville kjøpt eller lagt merke til.

  SvarSlett
 2. Hehe morsomt, begynte akkurat i dag med "Lobotomisten", og jeg liker den godt så langt, men skjønner hvorfor den ikke vil falle i smak hos alle:)Er jo noen litt ekle scener der i begynnelsen ihvertfall. Den andre boken må jeg si meg enig i ,den så ikke så inspirerende ut å lese:) Ønsker deg en flott dag!:)

  SvarSlett
 3. Helt enig med deg i bøkene du har funnet frem her! Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 4. Lobotomisten står i hylla og skal leses, men jeg er enig med deg i at Gutten og hans hest nok ikke er den mest spennende Narnia - boka.

  SvarSlett
 5. Lobotomisten har jeg egentlig ingen sterke meninger om. Av Narnia bøkene har jeg så langt bare lest den første og dessverre ble jeg skuffet. Den var litt kjedelig. Når det er sagt er jeg veldig glad i de gamle tv-seriene basert på noen av Narnia-bøkene til C.S. Lewis og de nye filmene syntes jeg er flotte også :)

  SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...