fredag 17. august 2012

framtidige favorittar - mix

Fredag igjen. Kjenner at det er skikkelig skremmande å tenke på at I MORGON(!!!!!) er første dagen min på vgs. Så fort tida har gått, Tida på ungdomsskulen med den mest fantastiske klassa du kan tenke deg. Og tida i sommar med TMF, dyreparken (Hehe), jobb og familie. Og nå er det vidaregåande. Uansett, fredag betyr framtidige favorittar, og i dag òg kastar eg meg på.

Framtidige favorittar er ein spalte som blir lagt ut kvar veke av Bokelserinnen. Finn ut meir om det her.
Kvar einaste dag finn du nye bøker du har lyst til å lese, eller lydbøker du vil høyre. Eg har eit lite knippe som eg nå har veldig lyst til å ta fatt på.

Den første boka eg har som framtidig favoritt er boka anrop fra en engel av G. G. Musso.

I avgangshallen på Kennedy Airport dulter en mann og kvinne bort i hverandre – etter en kort disputt drar de videre til hver sin flyavgang. Men etter å ha samlet sakene sine har de ved en feil fått den andres mobiltelefon. Når de oppdager at de har forbyttet mobiler er de 10.000 kilometer fra hverandre – hun i Paris, han i San Francisco. Etter hvert tar nysgjerrigheten overhånd: De utforsker hverandres telefoner – det kommer som et sjokk på begge da det går opp for dem at deres liv er koplet sammen via en hemmelighet som de begge trodde var begravd for lengst!
Eg las for første gong om denne boka på bloggen til Astrid Terese i omtalen hennar, og det pirra meg skikkelig. Plottet og handlinge verkar veldig moderne, men samstundes er det veldig klisjé med at to personar møter kvarandre og så er det løyndommar som knyttar dei saman. Kombinasjonen høyres herlig ut.

hver dag, hver time av Natasa Dragnié

Vi er midt på sekstitallet, i en liten by i Kroatia, ved kysten av Adriaterhavet. Luka og Dora møtes på det som er deres første dag i barnehagen. De to blir som erteris - de er alltid sammen - og når de blir eldre går vennskapet over i en grenseløs kjærlighet.
Den dagen Doras foreldre bestemmer seg for å flytte til Paris, faller deres verden i grus. Luka kommer aldri helt over tapet av sin beste venn, men treffer en annen jente og blir en lovende maler. I Paris blomstrer Dora opp og blir en vellykket skuespiller.
Mange år senere reiser Luka til Paris for å holde en utstilling. Der treffer han Dora ved en tilfeldighet. Gammel kjærlighet blusser opp. Men igjen virker det som om skjebnen har bestemt at det ikke skal bli de to ...
Høyres ut som ei veldig søt bok, med mykje romantikk. Det er nok noko for meg. 


the venetian contract av Marina Fiorato

In 1576, five years after the defeat of the Ottoman Empire at the Battle of Lepanto, a ship slips unnoticed into Venice bearing a deadly cargo. A man, more dead than alive, disembarks and staggers twoards the Piazza San Marco. He brings a gift to Venice from the Turkish Sultan. Within days the city will be infected with bubonic plague - and the Turks will have their revenge.
For months the plague wreaks havoc on Venice. In despair, the Doge summons the architect Andrea Palladio and offers him a commission: the greatest church of his career, an offering to God so magnificent that Venice will be saved. Palladio's own life is in danger too, and it will require all the skills of Dr Annibale Cason, the city's finest plague doctor, to keep him alive. But what Dr Cason has not counted on is the other passenger who disembarked from the Turkish ship - a young and beautiful harem doctor whose skills will more than match his own

Marina Fiorato har tidligare greidd å finne vegen inn til meg med sine storslåtte italienske romanar, og eg gler meg til å ta fatt på denne òg. Kanskje blir det på engelsk, viss ho ikkje blir utgitt på norsk.

6 kommentarer:

 1. flotte bøker her,G.G.Musso sine bøker er bare kjempegode:-) gleder meg til den nederste kommer ut. Lykke til med skolestart,men på en Lørdag?

  SvarSlett
 2. For et nydelig omslag det var på The Venetian Contract. En kollega av meg liker også Anrop fra en engel godt. Har hørt veldig mye fint om forfatteren. Lykke til med skolestart :)

  SvarSlett
 3. !The Venetian contract" har som Bokelskerinnen sier et utrolig nydelig omslag. Jeg er av erfaring muligens litt skeptisk til boka... Men det er ikke umulig jeg gir den en sjanse :)

  SvarSlett
 4. Høres ut som spennende bøker, spesielt de to siste:)

  SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...