søndag 26. august 2012

smakebit på barnepiken av Kathryn Stockett


Helg og søndag, etter ei fin første veke på ny skule med mange nye klassekameratar. Har ikkje fått så veldig mykje tid til å lese dei siste dagane på grunn av selskap og skule osv, men eg har kome lengre i går og i dag, og eg håpar på i bli ferdig innan i kveld.

Nå les eg barnepiken av Kathryn Stockett

Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og dere hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. 22-årige gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge hennes mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer.
Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres. Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilværelsen deres.
Barnepiken er en tidløs og universell historie som får deg til riste på hodet i vantro, men også le høyt. Romanen er rørende, trist, morsom og lærerik – en bok som både varmer og skjærer deg i hjertet på en gang.
Smakebiten i dag:
"En, to, tre," Mae Mobley begynner å telle dem. Hun kommer til tolv, og jeg må ta over. "Tjueni, tretti, trettién. Trettitre klosettskåler, vesla."
Vi går litt nærmere og nå ser jeg at de ikke bare har strødd over hele hagen. Det er to til i innkjørselen, side ved side, som om de var et par. Og et på trappa, som om det venter på at miss Hilly skal komme å åpne.
"Er ikke den der artig, den med -"
Men vesla har sluppet hånden min. Hun løper inn i hagen, bort til det rosa klosette midt på plene og løfter opp lokket. Før jeg vet ordet av det, har hun dratt ned underbuksa og tisser i det, og jeg løper etter henne, mes et halvt dusin bilhorn tuter og en mann med hatt knipser bilder.
Frå barnepiken av Katherine Stockett, side 318

Dette er ei fast spalte på bloggen til Mari, flukten fra virkeligheten, kvar søndag, der du legg ut ein smakebit frå boka du les nå. For å sjå fleire kan du gå her.

Minner alle om giveawayen på bloggen der du kan vinne mississippi på lydbok. For meir informasjon, gå her

10 kommentarer:

 1. Denne har jeg på TBR listen min. Jeg likte filmen veldig godt. Tusen takk for smakebiten:-)

  SvarSlett
 2. Den här måste jag ju läsa snart :)

  SvarSlett
 3. E fin smakebit! Barnepiken er en fin bok! Jeg har tenkt å se filmen i kveld og det gleder jeg meg til.
  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 4. Tusen takk for smakebiten. Både boken og filmen anbefales på det sterkeste!

  SvarSlett
 5. takk for fin smakebit :)
  eg har sett filmen to ganger og liker den vanvittig godt (tror eg må se den en gang til nå), og har lyst å lese boken også ;)

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten. Jag tyckte om både boken och filmen!

  SvarSlett
 7. Takk for smakebiten. Jeg likte også boka, men filmen levde ikke helt opp. Ha en fin kveld. :)

  SvarSlett
 8. Mange som liker denne boka (og filmen), men jeg tror ikke de er noe for meg. :) Takk for smakebiten allikevel, og ha en strålende dag videre!

  SvarSlett
 9. Har lest denne boka, og likte den godt. Filmen har jeg ikke sett Delte meninger om den, hører jeg.

  SvarSlett
 10. Takk for smakebiten:) Ha en fin leseuke!:)

  SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...