søndag 18. september 2011

tidsreisegenet

Har nettopp byrja på Rubinød av Kersti Gier. Andre gong eg prøver meg på denne boka fordi første gongen blei alt litt for rart for meg, men så fann eg mange gode omtalar av boka og prøvde på nytt og nå har eg lyst på sånn tidsreisegen sjølv.

Eg har funne nokre ting som hadde vore kjekt viss eg hadde hatt eit sånt gen.


 1. Reist tilbake til 1700 talet og kanskje gått på ball i sånn svær kjole saman med fullt i andre folk. Det høyres morosamt ut
 2. Eg har kjempelyst til å reise tilbake til Kristiania 1829 (17. mai faktisk) og sjå det aller første 17. mai-toget som har vore. Det må ha vore så spennande. 
 3. Hadde vore spennande å vere der då Noreg fann ut at dei var fri i frå Sverige i 1905. 
 4. Det hadde òg vore kjekt å vore i Eidsvollsbygninga 16./17. mai 1814 for å sjå då grunnlova blei vedtatt. 
 5. Og så eit heilt sprøtt ønske: Eg har skikkelig lyst til å reise tilbake i tid til 1900-talet til Canda til den tida då Anne fra Bjørkely er henta i frå og gått i sånne kjolar og kanskje eg kunne lært korleis eg sett håret mitt opp så fint. 
Mai Lene

3 kommentarer:

 1. Jeg kunne også gjerne tenkt meg å gå på ball på 1700 - tallet :)

  SvarSlett
 2. Det syntes jeg var mange fornuftige reisevalg, Mai Lene :) Selv skulle jeg gjerne reist tilbake til hovedstaden på Frigjøringsdagen i 1945.

  SvarSlett
 3. Ja, det hadde også vært kjempekjekt Mari og vere der da. Bokelskerinnen: Det er bra at det ikke bare er meg som er sånn! =)

  SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...