torsdag 29. desember 2011

Bok: reisen hjem av Lori Lansens

"Det finnes bøker som kryper inn i sjela di - under huden på deg. REISEN HJEM er en slik bok! Avslutningen er fantastisk - og meget overraskende. Jeg ble helt satt ut! Dette er Lori Lansens beste roman." LIV GLADE - BOKINSPIRATOR NORLI.
5-årige Sharla blir forlatt av sin hvite mor og plasert hos naboen, den svarte ensomme kvinnen Addy Shadd. Addy er 70 år og har dårlig helse, men et varmt hjerte, og hun blir som en bestemor for Sharla.  I tilbakeblikk blir vi kjent med Addys dramastiske liv. Som gravid 15-åring blir hun beskyldt for å ha forårsaket brorens død, og jaget ut av den lille byen Rusholme. På sin lange reise bort fra hjemmet opplever Addy stor kjærlighet og avgrunnsdypt svik, inderlig lykke og grenseløs tragedie. Og hele tiden hvisker en stemme i henne at hun skal vende tilbake - reise hjem. Når Sharla kommer inn i Addys liv, kan denne reisen endelig begynne. 
 REISEN HJEM er en sterk og rørende romanom den forløsende kraften i kjærlighet og minner, og om to ulike mennesker som forvandler hverandres liv for alltid.
Romanen er en internasjonal bestselger som er utgitt i 12 land og nominert til flere literaturpriser. Whoopi Goldberg har kjøpt filmrettighetene. 
Ei fantastisk, nydelig, bra, spennande, overveldande, fengande, super, flott og rørande bok. 


Addy verkar som ei varm og snill dame. Ho er ein hovudperson me bare MÅ like sjølv om ho røyker og har hatt eit hardt liv. Likevel er ho veldig einsam når Sharla kjem for å bu hjå henne. Ho bare ikkje veit det sjølv. Sharla er den forlatte litle jenta som du synes veldig synd på, men som etter Addys beskriving verken er fin å sjå til eller har bra ordbruk. Men etter bare ei lita stund ser det ut til at dei blir veldig gode vener.

Ei flott leseoppleving som eg anbefaler alle der ute som er leseglade og likte saras nøkkel. Ei spesiell og veldig god bok som har aldri har lese maken til. Den er i same forteljar stil som saras nøkkel, men handlinga er eit heilt anna, og det er den eg liker best i tillegg til forteljarstilen. Lori Lansens er ein forfattar eg skal lese meir av.

Noko av det beste med handlinga var tilbakeblikka på Addy sitt tidligare liv. Det var ikkje bare lett, og det var mange triste episodar, men òg mange morosamme og fine stunder. Ei bok de bør lese alle saman.

Mai Lene

1 kommentar:

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...