torsdag 29. desember 2011

lesemål 2012

2011 er snart over, og for min del har det gått fort i svingane, og eg har ikkje fått lese så mykje som eg har hatt lyst til. Eit mål for det nye året er å ikkje bry meg om antall bøker, men gode bøker!! Det betyr at eg heller skal leite etter gode bøker som eg kan suge til meg og verkeleg nyte, i staden for å lese fort og prøve å kome unna med bøkene eg har tenkt å lese. Eg har ikkje noko spesielt antall bøker eg vil lese, men dette året har det blitt 91 bøker, kanskje det blir 92. Eg kan kanskje ha eit mål om å lese hundre bøker i 2012.

Mine lesemål for 2012:

engelske klassikarar
Eg har som mål å få lese litt Charles Dickens som store forventninger og vår felles venn. Jane Austen har eg aldri vore borti før, men eg har tenkt å lese ei av hennar bøker i det minste. Kanskje òg ei bok av Agatha Christie. Får sjå korleis eg liker det.

psykologiske thrillarar
Dette er ein ny "sjangar" eg har byrja å lese nå i 2011. Både mus (Gordon Reece) og forførende onskap (Rebecca James) var kjempegode, og vidare kjem dette til å bli ein sjanger eg skal lese. Blir spennande å sjå kva bøker det blir. Eg har tenkt å lese før jeg sovner (S J Watson). Den skal vere veldig god.

Lese alle bøkene på ønskelista
Eg har ei ønskeliste på bloggen som eg har tenkt å få lese i 2012. Det er bøker eg har veldig lyst til å lese, og nokre har  eg venta på sidan SOMMARFERIEN!! Bestilte dei på biblioteket då, men har ikkje sett noko til dei. Får smøre meg med tålmod (sjølv om den eine står det kvar gong eg er innom, at det er 2-3 vekers ventetid på.) Ønskelista

Lese fleire romanar berekna på  vaksne
Endelig har eg byrja å lese bøker som er meir for vaksne òg. Og det har eg ikkje angra på. Saras nøkkel, bumerang, reisen hjem, Maya og midt i mellom var fantastiske bøker som eg ikkje greidde å legge i meg. I nattbordskuffa har eg liggande hotellet på hjørnet av bitter og søt.  Det er ei bok eg håpar på å få lese i tillegg til den usynlige broen, huset du elsket, de hvite emglene, et sted i nærheten og den hvite dronningen. 


Halde fram med å lese ungdomsromanar
Eg skal halde fram med å lese ungdomsromanar òg, men eg skal slutte å lese Karen Kingsbury. Eg veit ikkje heilot kva ungdomsromanar eg kjem til å lese utanom at blodrød vei står høgt på lista.


Skrive om boks med ein gong eg har lese ei
Det får bli eit bra mål, sidan det er ikkje alltid eg gjer det, og det er nokre bøker dette året eg ikkje har fått skrive om, men det er eit mål eg skal prøve å følge, utanom når eg er på ferie.

vere med på "urfordringar"
Eg skal blit flinkare til å vere med på ting som tematrio, smakebit på ein søndag, boktema hos Anette, It's Monday! What are you reading? I tillegg skal eg prøve å kome i gang med å tipse om forfattarar igjen. Den første forfattaren i 2011 blir Tatiana de Rosnay, og det skal òg kome nokre meiningsmålingar. så stay tuned i 2012.

Mai Lene

3 kommentarer:

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...