torsdag 24. mai 2012

boktema hos Anette

Torsdag igjen og eit fantastisk vêr ute. Eg tenkte eg skulle unne meg ein tur inn til Stavanger og få meg lånekort på Sølvberget i finvêret. 25 grader og strålande sol og bare bitte litt vind, sjeldan på Jæren. Uansett, til det dette innlegget skulle handle om, boktema hos Anette. I dag er temaet min favorittforfatter på bokstaven H. 


Det var ikkje veldig vanskelig, sidan eg føler at dei fleste forfattarar plutselig fekk eit fornamn eller etternamn på H. (plutselig hm? Dei hadde det i frå før av òg)

Victoria Hislop

Vicotira Hislop er blei født i 1959 og er ein engelsk forfattar. Ho debuterte med roman i 2005, øya, om leprakolonien på Spinalonga rett ved Agios Nicholaos på Kreta. I 2008 kom hjemkomsten ut, ei bok som skildrar den spanske borgarkrigen. I 2011 kom ho òg ut med ei flott novellesamling (en aften på Kreta) og dette året kjem nok ein roman kalla tråden. 


Øya (debutromanen)
Morens hemmelige fortid på Kreta I det hun er i ferd med å ta en avgjørelse som vil forandre hennes liv, ønsker Alexis Fielding å finne ut mer om morens fortid. Men alt moren Sofia vil vedkjenne seg om sin fortid, er at hun vokste opp i en liten landsby på Kreta før hun flyttet til London.Da Alexis bestemmer seg for å reise dit, får hun med seg et brev fra moren, som hun må levere til en av hennes gamle venner.

Alexis ankommer byen Plaka Hun blir forbløffet over at byen bare ligger et steinkast unna den bitte lille, forlatte øya Spinalonga – Hellas’ tidligere koloni for spedalske. Deretter finner hun mors gamle venn Fortini – og får endelig høre historien moren har skjult hele sitt liv.

En familie rammet av tragedie, krig og lidenskap Historien om hennes oldemor Eleni og hennes døtre. Hun oppdager hvor nært hun er knyttet til øya, og hvordan øyas hemmeligheter holder alle i sitt kraftige grep.
Min omtale av øya kan du lese her.

Elin Hilderbrand

Førebels har eg bare lese ei bok av henne, men ho har ein veldig fin skrivemåte og fortel veldig fengande. Ho er ein amerikansk forfattar som blei født og vaks opp i Collegeville i Penselvania. Ho har skrive ei bok som på engelsk har same tittel som øya av Hislop på Engelsk, nemlig the Island. På norsk er Hilderbrands bok kalla sommerøya. I tillegg denne har ho òg skrive et sommereventyr. Begge bøkene er gitt ut av Cappelen Damm.

sommerøya

Birdie Cousins er travelt opptatt med forberedelsene til datteren Chess’ bryllup. Birdie har ord på seg for å være svært grundig og forberedt på absolutt alt, men hun kan ikke forutse den nattlige telefonsamtalen fra datteren der hun forteller at hun har hevet forlovelsen og at bryllupet må avlyses.
Nesten før støvet har lagt seg kommer enda verre nyheter som sender Chess inn i den dypeste fortvilelse. Birdie mener hun trenger en forandring. Hun kontakter også den yngste datteren Tate og den eksentriske søsteren India, og sammen reiser alle fire til sommerøya Tuckernuck Island utenfor kysten av Nantucket, der familien har tilbrakt sommeren i generasjoner. Ingen telefoner, ingen fjernsynsapparater – et sted uten forstyrrelser der de kan flykte fra vanskelighetene sine.
Men når søstre, døtre, ekskjærester og familiehemmeligheter samles på en øde øy, kan mye skje. Dramatiske sannheter kommer for en dag, og gammel kjærlighet blir som ny. 
Les min omtale her.  


Klaus Hagerup
Om Hagerup er det alt for mykje å seie til at eg kan skrive noko, for det er så mykje og så veit eg ikkje kva eg skal utelata. Likevel, han er ein enormt dyktig forfattar som har skrive Markus-bøkene og fleire andre. To av dei som har fascinert meg mest er nok høyere enn himmelen og Markus og karaokekongen. Markus og karaokekongen fordi den er veldig morosam, og høyere enn himmelen pga meininga bak boka og den fantastiske forteljinga om to gretne folk som får seg ein ven i kvarandre, men likevel, nå skriv eg mest om Karaokekongen fordi det der den boka eg kan hugse å først ha lese av Klaus Hagerup. 

Markus og karaokekongen
I denne blir Markus med faren Mons på langtur. De drar til Kanariøyene i tre måneder, blant annet for å feire Mons' 50-årsdag, men først og fremst for å oppleve Eventyret. For dette er et nytt sted med nye muligheter, og de finner raskt ut at her kan de gjøre ting de aldri hadde tort å gjøre hjemme. Men hvordan skal Markus klare seg så lenge uten sin gode venn Sigmund - eller gjør han det?
Omslaget er i tillegg kjempestilig. Uanett, bør eg avslutte nå? Okay.



Viss du lurer på kva boktema hos Anette er så er det Anette som driv bloggen Anettes bokboble som kvar torsdag gir oss eit tema me kan skrive ut i frå. For å vere med går du inn på bloggen hennar kvar torsdag, ser kva dagens tema er, før du lager eit innlegg om det og legger linken inn i linkfunksjonen under innlegget til Anette.  Her er dagens innlegg.


16 kommentarer:

  1. Gode og spennende valg; jeg har lest noe av Hagerup og Øya av Hislop, og det likte jeg godt. Elin Hilderbrand høres veldig norskt ut, så jeg ble overrasket av at hun er amerikaner :-)

    Nyt vær og varme, Mai Lene!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Eg òg blei overaska då eg fann ut at ho var amerikans, rett etter at eg las boka =)

      Slett
  2. Hvorfor glemte jeg Victoria Hislop..?.hmm.. Har lest Hjemkomsten og en aften på Kreta, har Øya stående ulest enda..og gleder meg til Tråden kommer i August. Sommerøya til Hildebrand har jeg ikke lest enda. Flott liste:-) ha en strålende dag:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Øya er ei bok som verkeleg er til for å lesast. Du må ha ein fin kveld. =)

      Slett
  3. Det var en veldig flott liste. Victoria Hislop kunne jeg har plassert på min liste og!
    Ha en riktig fin og solfylt dag!

    SvarSlett
  4. Flott liste:)Hislop valgte jeg også på min liste. En av mine favoritt bøker av henne er Øya, men er også den eneste jeg har lest, hehe:) Hilderbrand må jeg sjekke ut en dag:) ha en flott dag:)

    SvarSlett
  5. Nydelig innlegg, Mai Lene. Hislop er en fantastisk forfatter og Hagerup likeså. Hilderbrand står herved på listen over må lese-bøker, og jeg er sikker på at hun er like flink som de andre to du har valgt ut :)

    SvarSlett
  6. Flott liste! At jeg klarte å glemme Hagerup.... Hildebrand kjenner jeg ikke til fra før, så takk for tipset. :)

    Ha en flott og solfylt dag videre. :)

    SvarSlett
  7. Ikke lest noen av disse, men har kjøpt boken hjemkomsten av Victoria Hislop som jeg tenker å lese

    SvarSlett
  8. Jeg har en bok av Hislop her, ellers så har jeg faktisk ikke lest noe av dine valg denne torsdagen, Mai Lene :) Jeg husker å ha hørt deler av Klaus Hagerups Markus og Diana som hørespill på radioen for mange år siden.

    SvarSlett
  9. Hislop har jeg lest, "Hjemkomsten" - som var en god bok :)

    SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...