torsdag 31. mai 2012

boktema hos Anette

Er det ikkje bare herlig med fri av og til. I det siste har eg fått mykje tid til å lese, rett og slett for mange i klassen min har sete med hovudet ned i eksamenspapira, noko eg er ferdig med førebels. Eg hadde matte sist måndag, og i tillegg hadde ikkje dei andre fri då me hadde forbereding til matteeksamen, men me har fri når dei forbereder seg. Alltid veldig gøy å ha fri då. Uansett, den femte og siste fridagen på sei stund. Og med den, boktema hos Anette. I dag er boktemaet boken som ville blitt den perfekte film/TV-serie.

Eg skal ærlig innrømme at film ikkje er mi sterkaste side, og eg er ikkje den som veit kva det siste nye er. I tillegg så er jo min favorittbokserie, Harry Potter, allereie ute på film. Før jeg sovner skal bli film og reisen hjem òg, og det var toppkandidatane, men likevel har eg greidd å finne på noko.

englemakersken av Camilla Läckberg

Som de kanskje har sett har eg kasta meg på Läckberg, og førebels er dette den boka eg likte best, kanskje fordi eg las ho først og synes at eg har møtte på dei same personligdommane i alle dei andre bøkene òg, men under andre namn. Likevel, å sjå denne på film hadde vore storarta. Rett og slett av den grunn at eg ville settt påskebordet som blei forlatt og sjølve huset og alt som skjer i denne boka. Hadde sikkert blitt ein forferdelig spennande, men brutal film. Likevel trur eg han hadde gjort det bra, og eg er sikker på av biletet av bordet som var dekka, men rommet som var heilt tomt for folk, hadde gitt meg skikkelig gåsehud. Det gjorde deg jo då eg las boka òg. 

Påsken 1974. En familie forsvinner sporløst fra øya Valö utenfor Fjällbacka. Middagsbordet er sirlig dekket, men alle, bortsett fra ettåringen Ebba, er borte. Er de ofre for en forbrytelse, eller har de forsvunnet frivillig?

Gåten blir aldri løst.

Mange år senere kommer Ebba tilbake til øya og huset der hennes far med jernhånd har ledet en internatskole. Hun og mannen hennes, Mårten, har nettopp mistet sin tre år gamle sønn, og i et forsøk på å komme over sorgen har de bestemt seg for å pusse opp det gamle huset og starte en liten Bed and Breakfast.

Men nesten før de får etablert seg, er det noen som forsøker å tenne på huset. Og da de begynner å fjerne gulvplankene i spisestuen, finner de størknet blod under...
Tekst og bilete henta i frå Gyldendal

Utanom denne kjem eg dessverre ikkje på noko. Eg er redd for at heile magien med Kate Morton og Victoria Hislop hadde blitt broten, viss det hadde blitt laga film. Det speler seg ein film inni hovvuet ditt når du les med dine eigne andlet og dine eigne bilete av stader og personar. Å då lage film øydelegger mykje av magien, og eg er redd for at plutselig så ser du bare bileta i frå filmen når du tenker på boka. Plutselig er det ikkje fantasien din som danner bilete, men ein regisør som har hatt heilt andre bilete. 

Derfor lar eg det bli med denne boka.

Og viss nokon lurer så er det to linkar under Anettes innlegg, men den eine er dessverre heilt feil. =P Tydeligvis noko som har hengt seg opp. 

8 kommentarer:

 1. Ville nok blitt en bra film:) Har to av Camilla Läckbergs sine bøker. Hadde litt start problemer på "Predikanten",men skal nok forsette med den en gang:)

  SvarSlett
 2. Har ikke fått lest noe som helst av Läckberg enda, men nå har jeg alle bøkene så det er bare å begynne å lese.

  SvarSlett
 3. Dette tror jeg ville blitt en bra film, som jeg absolutt ville sett :-) Jeg er forresten så glad for at Før jeg sovner skal bli film! Den gleder jeg meg til! :-)

  SvarSlett
 4. Jeg liker de andre Läckberg filmatiseringene, så jeg ville definitivt ha sett denne også:-)

  SvarSlett
 5. Godt valg:) Hadde sett denne på film, elsker jo krim og spenning:) Gleder meg veldig til å lese boken:)

  SvarSlett
 6. Lackberg kunne jo blitt en perfekt klassisk detektime-serie! Har lest de første bøkene hennes, men så datt jeg liksom av lasset.. Ville gitt henne en ny sjanse på fredagskveldene, trur jeg!

  SvarSlett
 7. Bra valg! Jeg har sett filmatisering av ett par andre Läckberg bøker, men ble skuffet. Bøkene henne passer bra til tv/film, hvis de hadde fått tak i noen som var litt flinkere til å oversette fra bok til skjerm.

  SvarSlett
 8. Flott valg, denne tror jeg ville blitt en utrolig spennende film :)

  SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...