onsdag 10. oktober 2012

haustkrim: Høstoffer av Mons Kallentoft

I den fine anledning haustferie (i alle fall for meg) er det vel på sin plass å anbefale litt krim, eller kva? I vår las eg dei tre siste bøkene i serien til Kallentoft, og eg må bare seie at han er min favorittkimforfattar, utanom Gillian Flynn. Hans spesielle skrivemåte tar meg ikkje bare inn i boka, men òg med på alle eventyra og all spenninga.

Malin Fors er som vanlig hovudpersonen, men det er ikkje bare henne me følgjer gjennom bøkene. Me følgjer òg dei andre i politihuset og vitna i saka, i tillegg til familien til Malin. I denne boka er det ein godseigar, Jerry, som blir funne i Volgrava ved sitt eige gods, og Malin prøver å finne ut meir om mannen og om forholdet hans til dei tidlgiare eigarane. Kven har myrda han?

Eg må bare seie at desse bøkene held deg på pinebenken. Nokre synes skrivestilen til forfattaren er litt for spesiell, men eg har alltid synes at skrivestilen er noko av det beste. Språket er fengande og det er gode skildringar og ei mengd spennande hendingar. I tillegg er det ikkje bare krim og mysterier, men òg mykje om Malin Fors' privatliv.

2 kommentarer:

  1. Interessant at du også nevner skrivestilen hans, det gjør meg bare mer og mer nysgjerrig på akkurat denne forfatteren.
    Da synes du kanskje det samme som Ingvar Ambjørnsen skrev i vg om siste boken hans, han beskriver den som: "Poetisk krim".
    Har "Midtvinterblod" i hylla, håper å komme igang snart :-)

    SvarSlett
  2. Jeg begynte på Midtvinterblod men orket ikke å lese den ferdig. Jeg tror det er den skrivestilen hans, som du nevner, som bare ikke passer sammen med meg. Synd egentlig, for jeg hadde sett frem til disse bøkene.

    SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...