tirsdag 11. juni 2013

Eg feirer somaren - GIVEAWAY!


No er det snart somar, og eg vil gjerne feire årstida, og vêret som har vore overraskande fint i det siste, med ein giveaway. Eg har eigentleg ikkje så veldig mykje anna å ferie i forhold til bloggen, for eg er ikkje flink til å arrangere konkurransar ved rundt tal på kommentarar eller 20000 sidevisningar til dømes. Men somaren er jo alltids noko å feire. Dessverre har det vore litt roleg her i det siste, for boka eg las tok litt tid. No er eg ferdig, men i går øydela eg brillene mine og gjekk utan i heile går ettermiddag (på Kvadrat) og i dag på skulen. I tillegg har jo pollenesongen kome (litt negativt med somaren er det jo) og eg har prestert å bli sjuk på toppen av det heile. Likevel, for meg er det snart ferie, og det vil eg feire med å vere litt gåvmild. 


Det de kan vinne er dette:

Skygge over London av C. J. Sansom
Året er 1952, tolv år har gått siden Churchill tapte mot den ettergivende politiske fløy og England overga seg til Nazi-Tyskland etter slaget ved Dunkirk. Mens den lange og tværende krigen mot Russland går sin gang i øst, er det britiske folk underlagt et mørkt og autoritært regime: Presse, radio og TV er gjennomkontrollert, gatene er under konstant overvåking av brutale hjelpestyrker fra politiet, og de britiske jødene er under et konstant press.
Rykter går om de forferdeligste ting som skjer i kjelleren til den tyske ambassaden ved senatsbygningen. Men motstanden øker. Winston Churchills motstandsorganisasjon er en vedvarende og økende bekymring for myndighetene. Og på et mentalsykehus i Birmingham sitter en innesperret vitenskapsmann, Frank Muncaster, på en hemmelighet som trolig vil forrykke verdensbalansen for alltid.  Fra forfatteren av bestselgeren Vinter i Madrid
Boka er sponsa av Forlaget Press. Dei som vinn denne trur eg har ei veldig spennande leseoppleving framfor seg.  Boka er kontrafaktisk, og er vil det seie at forfattaren har tatt seg nokre fridommar når det gjelder historiske fakta. Som dei fleste veit var jo Storbritannia ikkje erobra under andre verdskrig, men kva viss dei hadde sagt ja til å samarbeide med Tyskland? Det handlar denne boka om!

Som mange av de veit slo eg eit slag for nynorsk no i vår, og den neste boka er nettopp på nynorsk.

Beina i gitaren av Sunniva Relling Berg

Bo er 17 og har gitt opp å passe inn. Men då ho møter Hans blir det ikkje lenger så lett å tenkje at ingenting betyr noko.

Vi følgjer ho eit år frå sommar til sommar, gjennom tilbakeblikk til barndomen ho er på veg ut av, og intense, men famlande forsøk på å finne sin plass i verda og i forholdet til Hans.

Beina i gitaren er ei sterk, kompleks og velskriven historie om identitet og sterke kjensler.
Boka er sponsa av Samlaget, og Sunniva Relling Berg er ein dyktig forfattar! Historia høyres veldig spennande ut, og eg gler meg sjølv til å lese boka. 

I tilllegg til ei bok vil dei to som vinn få ein pose med noko godt. Det er ei trekning for kvar bok. 

For å bli med trenger du berre å legge igjen ein kommentar i kommentarfeltet med epostadressa di. Sei gjerne kva bok du har lyst på. (eitt lodd) Alle som deltek får eit lodd, men du kan òg få ekstra lodd ved å gjere dette:
1) Legge ut eit innlegg på bloggen kor du skriv om giveawayen og kanskje skrive litt om din favorittkarakter fram til no i 2013. Mitt innlegg om favorittkarakter blir lagt ut før påmeldingsfristen. Du får to lodd for dette. Viss du ikkje har blogg, kan du gjere det på facebook til dømes. Legg igjen link til innlegg i kommentarfeltet. (har dessverre ikkje sånn fancy linkefunksjon)
2) Dele dettte innlegget på twitter eller facebook. Du får eitt lodd for dette.

Påmeldingsfristen er 27. juni 2013. Eg legg ut namnet på vinnaren 28. juni, og pakken blir sendt i løpet av dagen 28. eller 29. juni. 

Isabella på bloggen Gråbekkas bokblogg har òg ein giveaway i desse dagar, der de kan vinne fleire veldig gode bøker. Ho spør òg i innlegget kor me liker å lese. 

Og her er mitt svar:
PÅ REISE! Eg elsker å lese på feriar. Då eg var i Hellas, las eg ut nesten tre bøker, og ingenting er så herleg som å lese på ferie. I Sverige las eg ut fem bøker på fire dagar. Når du er bortreist, får den kjensla av at no kan du berre slappe av og droppe andre ting. Det er ikkje noko som forstyrrer deg, medan du les. Gråbekkas giveaway finn de her

26 kommentarer:

 1. Ja dette er eg med på! Legg inn noko på Fb-sida mi også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Tusen takk for at du deler :)

   Slett
 2. Blir gjerne med. Ønsker Skygge over London. Deler på fb-siden min også, så da blir det to lodd..:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra val! Og takk for at du deler :) Koseleg at du blir med :)

   Slett
 3. Tusen takk for all reklamen for giveawayen min, settes stor pris på det:) Vil gjerne være med på din sommer giveaway!:) Har skrevet om giveawayen din på bloggen (Har da ikke funnet meg noen favoritt karakter i år, så jeg måtte fortelle om en person i en dokumentar jeg beundrer), den legges ut imorgen med ett annet innlegg. Deler også på Facebook:) Kommer med link imorgen. Ønsker begge bøkene hvis det er lov, har jo ikke lest noen av dem:)
  Ha en flott dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er heilt lov å ønske seg begge bøkene :)

   Slett
 4. Hei,blir gjerne med.Ønsker "beina i gitaren" Jeg liker godt å lese på nynorsk.
  Koselig blogg du har med mye leseinspirasjon. Ha en fin kveld,hilsen Vigdis.
  ( viva301@hotmail.com)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eit godt val. Og takk for skryt Vigdis :)

   Slett
 5. Hei. Jeg vil gjerne være med! Jeg ønsker meg Skygge over London og deler innlegget på Facebook. :-)

  SvarSlett
 6. Hei

  Jeg vil gjerne være med og jeg kunne tenkt meg begge bøkene jeg om det er lov:) Har delt på facebook så da blir det vel to lodd tenker jeg.Hmmm favorittkarakter den var ikke helt enkel å komme på sånn her nå,men går det et lys opp for meg så lager jeg et lite innlegg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du deltel. Og ja, det er fullt lov å ønske seg begge bøkene :)

   Slett
 7. Her kommer linken til innlegget mitt der jeg reklamerer om konkurransen: http://graabekkasbokblogg.blogspot.no/2013/06/sommerlektyre-del-1-2013.html

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. I lige måte. Takk for innlegget! :)

   Slett
 8. Jeg er gjerne med på denne fine giveawayen, ønsker meg Skygge over London :)Deler på facebook :)
  grokaas@gmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du deltek. Veldig koseleg :)

   Slett
 9. Jeg trekker 2 lodd.
  Har delt på Facebook :)
  Høres ut som en god bok dette :)
  Skygge over London av C. J. Sansom

  Ønsker deg en kjempe fin sommer videre.
  Vennlig Hilsen
  Monica Karin
  canim_monica@hotmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg trur det er ei veldig god bok!! Og takk for at du er med. Du må ha ein god sommar du òg!! :)

   Slett
 10. Vil gjerne være med her.
  Deler på Facebook :)
  Vist eg er den heldige vinner, ønsker eg "beina i gitaren"

  Ha en kjempeflott uke :)

  Mvh Anita
  kvalheimsjenta@gmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ei fin veke du òg. Og tusen takk for at du deltek. KJempegøy!! Og takk for delinga :)

   Slett
 11. Jeg kan godt tenke meg å lese "Skygge over London", og deler innlegget på fb når jeg kommer hjem i ettermiddag :)

  God helg!

  SvarSlett
 12. For ein flott give away! Eg er med! Har delt på twitter, og skriv om give awayen i mitt neste innlegg på bloggen!
  God sommar!
  Pia

  SvarSlett
 13. Hei!
  Så koselig give away! :)
  Jeg har linket på min blogg, og om jeg har vinnerlykke kunne jeg tenke meg boka "Skygge over London".
  Må dagen bli god og sommeren herlig! :)

  SvarSlett
 14. Hei :) Deltar gjerne på denne sommer konkurransen. Ønsker boka "beina i gitaren". Ha en super sommerferie :) Hilsen Helene (helene-vaga@hotmail.com)

  SvarSlett

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...