mandag 25. juni 2012

Oppsummering halvåret januar til juni 2012

Tid for ei lita oppsummering av halvåret med bøker, kvardagsliv og anna. Eg byrjar med bøker og held fram med litt andre ting som har skjedd sidan antar 2012.

For det første har historiske romanar fenga meg veldig. Eg har ikkje klart å bestemme meg for kvifor ei bok eg likte best, men den verste boka var heilt klart et siste farvel av Carol Ann Lee. Og den beste...hm...tre bøker som er veldig nære den "prisen." Øya av Victoria Hislop, søstrene Boleyn av Philippa Gregory og den glemte Hagen av Kate Morton. I tillegg var orkideenes hemmelighet ei nydelig bok eg ikkje kunne legge i frå meg. I tillegg fekk hjemkomsten av Victoria Hislop og syersken fra Madrid meg til å bli veldig interessert i den spanske borgarkrigen, og hjelpte meg til ein sterk karakter i norsk og samfunnsfag i ein tverrfaglig tekst på skulen.



Når me først er på temaet "bøker for vaksne," så er vel krimmen eg har lese noko som bør nemnast. Det heile byrja med Mons Kallentoft, ein svensk krimforfattar eg hadde lurt på om eg skulle lese litt av, og slik blei det. Første boka var sommerdøden, og ho var fantastisk bra, utanom litt fordommar og slikt. (Omtalen min kan de jo lese her. :D) Eg haldt fram med vårlik, andre boka i serien, i tilegg til at eg las presteskapet i byrjinga av april.Så kom den tredje boka til Kallentoft. Den beste norske var heilt klart på direkten av Anne Cecilie Remen, lese i byrjinga av mai, og den beste svenske var englemakersken som eg las i siste halvdel i mai, og som har gjort at eg på under ein månad har lese alle dei åtte bøkene av Läckberg. Best var nok på direkten eller englemakersken, i tillegg til at eg fekk stor fascinasjon for Johan Theorin etter skumringstimen som eg las midt i mai.



Det har blitt ein del færre ungdomsbøker enn vanlig. Til nå er det tre ungdomsbøker som har blitt lese, men desto fleire "feel-good-bøker" eller litt sånn romantikk og drama utan så mykje anna, i tillegg til bøker som et sted i nærheten som er litt på kanten til "feel-good." Den beste ungdomsromanen har heilt klart vore tretten gode grunner av Jay Asher, som i tillegg er svært vekkande og rørande, i motsetning til hallo elsk meg da, som er meir typisk ungdomsliteratur med drikking, banning og sex.



Det har blitt fem engelske bøker til nå. To er veldig "feel-good." the making of Us var ei bok eg kjøpte i Italia, og merkelig nok likte eg henne. The first wife har nok meir spenning i seg, men ein STOR dose romantikk. Nicholas Sparks er ein ny favoritt etter at eg har lese a walk to remember i mai og the last song  nå i juni. Engelsk er det kjempegildt å lese.



I mindretal denne våren ligg biografiar og psykologiske thrillarar, i tillegg til fantasy. Før jeg sovner av S. J. Watson var oppsiktsvekkande og rørte meg skikkelig. Som den einaste psykologiske thrillaren denne våren, var boka svært spennande med ei god handling og ein slutt du ikkje kunne tenkt deg. Jeannette Walls' sjølvbiografi var veldig god, men trist, og det er noko vedig sårt over historia til forfattaren, som nettopp har kome med si andre bok på norsk om bestemora. Hun vile jo ikke dø - historien om Ragnhild var ei tøff bok om ei jente som var eit år eldre enn meg og døydde av ein overdose femten år gammal i Bergen. Den boka las eg i juni, og eg har aldri lese noko liknande. Fantasy-boka eg har lese var smaragdgrønn, siste bok i serien til Kerstin Gier, og ho var kjempebra, og går inn på lista som "heldig bok," sidan eg nesten aldri les fantasy, men nå i sommar skal eg til på både skygelandet og flukten, noko som skal bi gøy, forhåpentlig vis.



Av andre ting som har skjedd, blei eg veldig glad då kronprinsesse Victoria og Daniel fekk Estelle 23. februar. Denne våren har det vore skikkelig mykje å gjere på skulen, i tillegg til mykje ferie, og ein skitur med skulen, og nå kan eg stå skikkelig på slalom. I påsken var eg på hyttetur med tante og tante og onkel og lillsøster og to søskenbarn og koste meg i fjellet, og etterpå var det til Milano i nokre dagar. Kjempegilt å endelig få komme til Italia. Skikkelig fint der nede, men nå i ettertid tenker eg at eg likte eigentlig Firenze betre enn Milano.
1. mai i år, som de sikkert har fått med dykk, døydde Alexander Dale Oen, og sidan eg ikkje har sagt det før, GIGANTISK sjokk at min favorittidretsutøvar plutselig var død. I tre år gjekk eg på svømming, og eg syntes det var kjekt å følgje med på kor godt han gjorde det. Etter 22. juli 2011 har eg alltid hatt STOR respekt for han, og det var eit stort ønske hjå meg at han blei kåra til "årets idrettsutøver 2011" på idrettsgallaen i januar 2012, og det blei han. Derfor var et fryktlig trist då han døydde, og eg kan framleis ikkje heilt tru det.
Nå nettopp har eg fått mitt første vitnemål etter å ha gjort ferdig ungdomsskulen, og det såg jo ikkje så aller verst ut heller. Nå er eg klar for ferien med nye bøker og ny motivasjon for å lese. EM går jo, og sjølv om eg ikkje er veldig interessert, heier eg på Tyskland, og håpar på Spania og Tyskland i finalen.
Veninna mi, som hadde bursdag i går (HAPPY BIRTHDAY TO YOU <3), fekk reisen hjem av meg, og eg har fått melding om ta boka var bra og at ho ikkje greidde å legge henne frå seg, så då traff eg i alle fall med den gåva. =)

Mange sommarklemmar og helsingar,
Mai Lene

ps. bøker, jordbær, is og kaffi er ein GOOOOOOOD kombinasjon.

5 kommentarer:

  1. The last song er en veldig fin bok:)

    SvarSlett
  2. Kjempeflott oppsummering:-) The last song har jeg ikke lest, men sett filmen. Den likte jeg veldig godt. Ha en fin dag:-)

    SvarSlett
  3. For en flott oppsummering, Mai Lene :) Innlegget ditt var blant av de mest besøkte på Bokblogger.no i dag og jeg har nå delt det med alle som "Liker" Bokblogger.nos Facebook side.

    Jeg har ikke lest noe av Nicholas Sparks, men jeg har sett A Walk To Remember. For en trist film, akkurat av den typen jeg ikke egentlig orker å se. "Den glemte hagen" av Kate Morton er nok blant mine favoritter i første halvår i år også.

    Utrolig bra at du traff så godt med bursdagsgaven, man blir liksom like glad som den som mottar gaven når den faller så i de grader i smak. Jeg elsker å gi bort bøker, spesielt nevøer og nieser har vært mottakere av harde pakker fra oss.

    SvarSlett
  4. Kjempeflott oppsummering Mai Lene!:)Ser du har lest mye bra (Før jeg sovner, Øya og Den glemte hagen) og noen bøker som jeg også kunne tenkt meg å lest (Nicholas Sparks bøker og søstrene Boleyn):)

    Virker som du har hatt et halvår med både godt og vondt. Turen til Italia høres herlig ut, utrolig fint land. Anbefaler Roma neste:) Godt når gaver i faller i smak:) Ønsker deg en flott sommer og en flott nytt halvt år!:)

    SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...