torsdag 2. februar 2012

Boktema hos Anette - denne boka les eg akkurat nå

I dag hadde eg heilt gløymt ut at det var boktema hos Anette. Første gongen på fleire veker at eg har gløymt det og ikkje sjekka dagens tema, men uansett: I dag er temaet denne boka les eg akkurat nå og for å få meir info, gå her. I tillegg er det ein liten minigiveaway på bloggen hennar i dag, der de kan vinne ei av tre bøker som er med i giveawayen.

Men over til boktemaet:Nå driv eg på med den usynlige broen av Julie Orringer. Den er både fascinerande og spennande og gir god innsikt i korleis jødar hadde det åra før krigen. Me blir her kjent med Andras Lévi og Klara Morgenstern, ei balettdanserinne som Andras blir saman med i tida når han studerer arkitetur i Paris. Det blir stadig farligare å vere jøde, noko som både han og vennene hans oppdagar. Sjølv om dei er vant til å bli hetsa med på grunn av religion, er tida i denne boka den tida då det blei fleire og fleire valdelige episodar mot jødar.

I tillegg til å bli kjent med Andras og Klara, blir me kjent med broren til Andras, Tibor Lévi, som skal studere medisin i Italia. 

Til nå har eg ikkje kome så veldig langt i boka, men den er allereie spennande og gild å lese og veldig interesann. Eg gler meg til å lese vidare i ho og sjå kva som skjer. Eg har sett meg eit mål om ca. 50-75 sider for kvar dag føreløpig, for det er lita, men mykje skrift på kvar av dei 714 sidene som eg skal gjennom før eg blir ferdig, men eg har forventningar om at sidene blir fort lesne jo lenger eg kjem i boka. 

I tillegg til å vere imponert av det historiske perspektive, er eg imponert av forfattaren som har skrive boka. Den er ekstremt godt skriven. 

Har du lese den usynlige broen? 

8 kommentarer:

 1. Har ikke lest den enda, men jeg MÅ se å få kjøpt den snart... den har jeg hatt lenge på ønskelisten min.

  SvarSlett
 2. Har jeg ikke lest den, men høres fin ut:)

  SvarSlett
 3. Vil lese den, for jeg tror den er bra:) Blir spennende å høre mer hva du synes om den etter hvert:)

  Ha en riktig fin dag videre!:)

  SvarSlett
 4. Det høres ut som en god bok :-)

  SvarSlett
 5. Har ikke lest denne, men den høres fin ut, gleder meg til å lese omtalen din :-)

  SvarSlett
 6. Jeg har ikke heller lest denne, men synes den ser interessant ut. Gleder meg til å lese omtalen av den.

  SvarSlett
 7. Denne boken har jeg nok ikke lest, men ble veldig nysgjerrig etter å ha lest dette innlegget! Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 8. Virker som en veldig god bok du leser :)

  SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...