mandag 28. november 2011

Bok: Himmelen begynner her av Jandy Nelson

Om Himmelen begynner her
For mange år siden lå jeg på greeset i hagen til besta, og Big spurte meg hva jeg holdt på med. Jeg sa jeg så opp på himmelen. "Det er en missforståelse Lennie, himmelen er overalt, den begynner ved føttene dine." Når jeg kysser Joe, tror jeg på det, for første gang i midt liv. 
Lennie er sytten år og lever et stille liv i skyggen av den utadvendte søsteren Bailey - en tilværelse hun trives med. Men en dag skjer det utenkelige - Bailey får hjerteinfarkt og dør.
Sorgen og savnet er uendelig, og Lennie trekker seg unna alt og alle. Samtidig opplever hun sin første virkelige forekskelse; svimlende og forbudte følelser som får Lennies verden til å eksplodere. 

Himmelen begynner her er en ungdomsroman om å forelske seg i. En besettende kjærlighetshistorie om sorg, savn og lidenskap - om sterke familiebånd og skjulte hemmeligheter.


Mi meining om Himmelen begynner her
Boka er godt skriven og har eit ganske fengande tema. Det tok litt tid før handlinga verkeleg byrja  og at eg sat klistra til boka, men etterkvart vart den betre. Lennie er ein veldig spennande person som skriv dikt som ho bare slepp ned og ut i ingenting.

Om morgenen den dagen Baily døde
stakk hun fingeren i øret mitt
for å vekke meg.
Det kunne jeg ikke fordra.
Så begynte hun å prøvve bluser og spurte meg:
Hvilken liker du best, den grønne eller den blå.
Den blå
Du så ikke på meg engang
Okei, den grønne, men jeg blåser vel i hvilken bluse du har på deg.
Så rullet jeg over på siden og la meg til å sove igjen.
Senere fikk jeg vite
at hun tok på seg den blå
og det var det siste jeg sa til henne.
(funnet på papirlapp på stien til Rain River) 
 Det er trist at Bailey er død (sjølv om det ikkje hadde vore ei bok utan det) for eg skulle blitt kjend med ho på ein annan måte, men eg fekk vite mykje om henne. Boka er på ein måte det omvendte av Forførene ondskap. Der var hovudpersonen (Kathrine) var veldig utadvendt, mens litlesøstera, som døydde, var litt meir tilbakeholden. Her er det Bailey, som døydde, som var den utadvendte. 


Baksideteksten gir deg lyst til å lese boka, og omslaget er jo bare HERLIG! Eg elsker rosa og synes at sånne blomar omslaget er dekorert med er kjempefine.  


Har ikkje tid til så mykje meir nå. Las eigentlig boka ut på fredag, men då var eg i Søgne, og så reiste eg til Konsmo i går på grunn av veret, så nå fekk eg tid til å legge det ut. Har lese litt av Gideon`s gift, men den var ikkje god, så eg hoppa over den. I morgon kjem det om Nødinngang av Charlotte Glaser Munch. 
3 kommentarer:

  1. Har ikke lest den, men har den stående i bokhyllen, så skal snart begynne på den. Synes også omslaget er fantastisk og det er en av hovedgrunnene til at jeg la merke til boken og bestemte meg for at den må jeg lese.

    SvarSlett
  2. Fine blogg du har mai lene! Du burde bli forfattar, du skriver bra på alle innlegg!

    -Foreversmile

    SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din! :) Velkommen tilbake seinare

søk i bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...